27 januari 2013
11:50

Midas IBK

Referat: Frötuna IBF - Midas IBK

En tuffare match än siffrorna visar. De storvuxsna Frötunaspelarna startar matchen i ett högt tempo och vi hänger inte riktigt med. Redan efter 18 sekunder gör de 1-0. Vi repar oss snabbt och har ett bra spel som resulterar i en kvittering i tredje minuten. Vi för spelet men dom är mycket hetare än oss kontrar snabbt och kastar in bollar mot vårt mål som de kan slå in. Dom vinner perioden med 3-1.
I paus bestämmer vi att jobba hårdare i egen zon samt att hjälpa varandra bättre i anfall. När vi nu är närmare motståndarna i egen zon så öppnar det för våra kontringar, och det är vi bra på. Sagt och gjort. Efter 5 minuter tar vi ledningen med 4-3. I nionde minuten tar de en onödig utvisning, fördröjande av spel, och vi straffar dom direkt. Resten av perioden dominerar vi spelet och gör 3 mål till. De fortsätter kontra farligt men får ingen utdelning. Vi vinner perioden med 7-1. Kross.
De reducerar tidigt i tredje men deras forcering uteblir. Dom har förstått att de måste spela bättre försvar och därmed blir deras kontringar lite tamare. Vi får svårare att komma till men vi gör en stabil tredje period och vi vinner den med
2-1. Många är värda extra plus i denna matchen, men matchens lirare blir OSCAR! 3 mål och ett bra hemmjobb matchen igenom.